Är Islam ett hot?

Häromdagen fick jag in en ”fråga” här på bloggen ställd av den SD-vänliga bloggen Feminix med anledning av att jag och Abbas Moazzeni (KD) hade besökt Norrliden för att prata med invandrare. Feminix skrev följande ”Jag antar att du menar att islam är en normal religion som utan fara kan välkomnas till Sverige?”

Att svara på en fråga som innehåller en så tydlig negativ värdering är inte det lättaste. Men jag gjorde ett försök.

För det första måste man göra skillnad på islam och islam. Precis som det inom kristna samhällen finns människor som är mer eller mindre religiösa, agnostiker, ateister etc. så finns detsamma inom muslimska. Det finns även flera olika inriktningar inom Islam liksom det gör inom kristendomen. Inom vissa länder finns det en mer oroväckande utveckling av Islam än inom andra. Man får inte glömma är att många som kommer till Sverige ifrån vissa muslimska länder, har flytt ifrån en mer extrem och totalitär form av Islam, en som ligger nära Islamismen eller islamo-facismen som vissa kallar den.

Det viktiga är då att vi i Sverige inte drar alla över en kam och utmålar alla muslimer som islamister, någon som skulle hota att driva många unga muslimer rakt i ärmarna på den islamism som deras föräldrar kanske flydde hit för att undslippa.

Givetvis finns det en problematik kopplad till intåget av en ny religion i vårt land i form av nya företeelser som vi inte är vana vid, nya kulturkrockar och en viss sorts hedersrelaterat våld till exempel. Det är därför som introduktionen av nyanlända migranter i svensk kultur, värderingar, rättighet, skyldigheter och högtider är så viktig. Det är också en anledning till att det är så viktigt att skolan inte bara förmedlar kunskap utan också värderingar. Kristdemokraterna vill dessutom införa ett nytt ämne i grundskolan, livskunskap där man talar just om värderingar. Det är också viktigt att bygga upp ett faddersystem för migranterna för att på så sätt bättre komma in i det svenska samhället. Allt detta tror vi är viktigt för att även i framtiden kunna bibehålla en generös hållning i mottagandet av flyktingar.

Annonser

10 reaktioner på ”Är Islam ett hot?

 1. Jag har väldigt mycket möten just nu, men jag lovar att försöka svara på dina oerhört långa inlägg så fort lite tid finns över.

  Med vänliga hälsningar

  Christopher Dywik(KD)

 2. Du skriver:”Det viktiga är då att vi i Sverige inte drar alla över en kam och utmålar alla muslimer som islamister, någon som skulle hota att driva många unga muslimer rakt i ärmarna på den islamism som deras föräldrar kanske flydde hit för att undslippa.”

  Mitt svar: Här verkar det som om du menar att om vi i Europa inte var så ”islamofobiska” så skulle inga ”fromma” muslimer bli ”elaka” islamister. Hur vet vi oinvigda ”otrogna” vilka muslimer som är ”snälla” och vilka som är ”elaka”? Kom ihåg att folket i Iran faktiskt välkomnade de ”snälla” mullorna, som sedan visade sig vara ”elaka”. Var går gränsen mellan snäll muslim och elak muslim? Jag vet inte. Jag frågade en liten söt och rar svensk flicka som konverterat till islam om hon inte tyckte att stening och hängning i Iran var fruktansvärt. Hon svarade lugnt: Det drabbar ingen oskyldig. Hur kan vi vara säkra på att inte en dag när muslimerna blivit fler att de inte startar ett muslimskt parti, som Hizb ut-Tahrir? De har ju rätt till det. Vi har ju kristdemokraterna. Hur kan vi veta att när de blivit ännu fler, att deras parti inte blir det största och kan ta makten i ett sista demokratiskt val? Det kan vi väl inte veta.

  Du skriver:”Givetvis finns det en problematik kopplad till intåget av en ny religion i vårt land i form av nya företeelser som vi inte är vana vid, nya kulturkrockar och en viss sorts hedersrelaterat våld till exempel. Det är därför som introduktionen av nyanlända migranter i svensk kultur, värderingar, rättighet, skyldigheter och högtider är så viktig.”

  Mitt svar: Här får man intrycket att du jämställer troende muslimer med lite busiga barn, som bara behöver möta vår vänskap och vår ”fina” kultur, så blir de lika sekulära och demokratiska som vi. Det säger mig att du behöver läsa min lista. När du gjort det förstår du att rättroende muslimer alls inte har intresse att lära sig något om vårt ogudaktiga samhälle, som de så djupt föraktar.

  Du skriver:”Det är också en anledning till att det är så viktigt att skolan inte bara förmedlar kunskap utan också värderingar. Kristdemokraterna vill dessutom införa ett nytt ämne i grundskolan, livskunskap där man talar just om värderingar.”

  Mitt svar: Enligt ett radioprogram i P1, som jag hörde, så har vissa skolor infört ”livskunskap”. Många elever vittnar om att de i grupp uppmanas att avslöja intima saker om sin familj, som om de har någon missbrukande förälder. Många mår dåligt, några börjar gråta. Detta väcker stark kritik. Psykologer varnar.

  Du skriver:”Det är också viktigt att bygga upp ett faddersystem för migranterna för att på så sätt bättre komma in i det svenska samhället.”

  Mitt svar: Läs min lista så förstår du att rättroende muslimer inte har något intresse av att ”komma in” i vårt osedliga, Allahförnekande, omoraliska och ”åt den eviga helveteselden ledande” samhälle, som vi, i vår enfald, är så stolta över. Kom ihåg att muslimerna anser att bara de själva har den enda rätta tron. Vi är skyldiga till att inte tro på Allah. För muslimer är bara muslimer oskyldiga. Bara muslimer har ett fullt människovärde. Allah tillåter dem, lämpligt nog, att ljuga för oss när det behövs.

  Du skriver till sist:”Allt detta tror vi är viktigt för att även i framtiden kunna bibehålla en generös hållning i mottagandet av flyktingar.”

  Mitt svar: Du visar här att du blandar ihop flyktingar och invandrare. Bara omkring 5% av ”flyktingarna” till Sverige har flyktingstatus, resten är ekonomiska migranter. Nackdelarna med massinvandringen är enorma och stadigt växande. Vi måste helt enkelt återinföra Luciabeslutet. (Det känner du förstås till?)Bara så kan vi rädda vår frihet och vår demokrati. Mångkulturen leder till ghettoisering,skilda etniska grupper bildar samhällen i samhället. Hatet växer mellan folkgrupperna. Det leder till samhällets upplösning, gatuvåld, inbördeskrig. Läs min lista, kolla videorna jag har på min blogg. Kom sen tillbaka och säg ärligt vad du tycker! Du har inget att förlora. Du får bara chansen att bli lite klokare.

 3. Du skriver:”För det första måste man göra skillnad på islam och islam. Precis som det inom kristna samhällen finns människor som är mer eller mindre religiösa, agnostiker, ateister etc. så finns detsamma inom muslimska. Det finns även flera olika inriktningar inom Islam liksom det gör inom kristendomen.”
  Mitt svar: Det faktum att det i islam, som i kristendom finns olika inriktningar betyder inte att islam är en mild och förlåtande religion som kristendomen. Att du svarar på detta sätt säger mig att du behöver läsa den lista på namn jag gav dig.
  Du skriver:”Inom vissa länder finns det en mer oroväckande utveckling av Islam än inom andra.”
  Mitt svar: Här tycks du mena att islams farlighet minskar för att en del länder är mer vidriga än andra.
  Du skriver:”Man får inte glömma är att många som kommer till Sverige ifrån vissa muslimska länder, har flytt ifrån en mer extrem och totalitär form av Islam, en som ligger nära Islamismen eller islamo-facismen som vissa kallar den.”
  Mitt svar: De som flytt från islam vet verkligen vilket helvetiskt förtryck islam utövar. De känner fasa över islamiseringen av Europa. Läs min lista! Många där har flytt från islam.(Måste ut med hundarna, återkommer)

  • Jo, saken är ju den käre Feminix att det är just vad jag har gjort. Men förklara gärna om det är något i mitt resonemang som du inte förstår eller du anser är felaktigt.

   Med vänliga hälsningar
   Christopher Dywik(KD)

   • Innan du yttrar dig om vad islam verkligen är bakom den putsade fasaden som de så generöst presenterar för oss otrogna bör du ta del av vad dessa har att säga: Pat Condell, Robert Spencer, Oriana Fallaci, Bat Yeor, Ayaan Hirsi Ali, Mark Steyn, Brigitte Gabriel, Lars Hedegaard, Jan Milld, Kent Ekeroth, Jula Caesar, Geert Wilders, Daniel Pipes, Nonie Darwish, Valid Shoebat, Irshad Manji, Salman Rushdie,Taslima Nasrin, Pamela Geller, Elisabeth Sabadish-Wolf, Wafa Sultan. Betänk att dessa människor riskerar sina liv för att säga det de säger. Även den som ritar en hund hotas ju till livet av de ”fredliga” muslimerna.

   • Hej igen Feminix och tack för ditt snabba svar, om man nu kan kalla det. För du har fortfarande inte förklarat vad i min artikel som du inte håller med om. Det är du som kritiserar mig, att då från din sida kräva att jag ska hitta argument för att jag har fel i mitt resonemang känns lite skruvat. Inte sant?

    Jag skulle vilja understryka att jag flertalet gånger har skrivit om faran med islamism och beklagat mig över att den politiska korrektheten hämmar diskussionen av vissa frågor, som till exempel den vi har just nu. Men nu är det ju inget problem här. Du får komma till tals, så ta chansen. Förklara gärna specifikt vad i min argumentation som är felaktigt.

    Avslutningsvis, det är en stor skillnad på muslimer och Islamister/Islamofascister.

    Med vänliga hälsningar
    Christopher Dywik(KD)

 4. Bra skrivet Christopher! Ja håller med om de du skrev. Islam kan vara ett hot mot samhället men behöhver inte alls vara det. De e skillnad på Islam och Islam precis som du skrev 🙂

  • Det är givetvis en felskrivning. Vad jag menar är så klart att det inom kristna samhällen liksom inom muslimska finns människor som är ateister.

   Med vänliga hälsningar
   Christopher Dywik

   PS. Tack för att du påtalade det. DS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s