Helgens terrordåd

Jag nåddes redan under lördagsnatten av information om en islamistisk terrorattack i Stockholm. Då detta ännu inte var bekräftat valde jag att avvakta att kommentera det hela. Nu har det bekräftats så jag väljer att kommentera det hela lite kort.

Helgens terrordåd för åter upp fler viktiga frågor på agendan. Jag har sagt det förut och jag gör det igen, det är ett problem att säkerhetspolisen idag inte får arbeta med signalspaning. Det är en svår fråga och knappast en särskilt populär att driva under ett valår, men att vara politiker är att ibland våga ta svåra beslut för att kunna beskydda vår kultur, statsskick och självbestämmande.

Anonymiteten i storskaliga samhällen och bristen på samhällsgemenskap är också en bov i sammanhanget. Känslan av att inte passa in, att höra samman och att kunna påverka är en enorm källa till radikalisering. Det är därför som småskalighet och gemenskap är så viktigt.

Avslutningsvis får vi hoppas att ingen av de skadade får men för livet.

Annonser

En reaktion på ”Helgens terrordåd

  1. Ping: Alla dessa frågor efter terroristattentatet « Under den lugna korkeken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s