Vad gör du för Sverige Ritzén

I början av november kommenterade Bjarne Ritzén min och Ann-Mari Jenssons artikel på Östra Smålands debattsida. Sedan dess har hans kommentarer följt med några dagars mellanrum och blivit allt argare för var gång.

Jag har full förståelse på att det kan kännas upprörande om man blir ignorerad, men så var nu inte fallet. Jag hade helt sonika inte sett att artikeln fanns digitalt utan väntade på mothugg i papperstidningen, vilket jag också förklarade. Då jag just då var mitt uppe i en oerhört hektisk tid med arbete varje dag i veckan samt möten i princip varje kväll, så förklarande jag att jag lovade att försöka svara på hans frågor men att jag inte kunde prioritera det just nu. Jag förklarade att jag helt enkelt var tvungen att avvakta tills Sverigedemokraterna eller Socialdemokraterna tog upp den handske vi kastat(i och med vår debattartikel) för att kunna svara samlat.

Detta fick Ritzén att åter gå i taket och slänga ur sig ursinniga floskler som är så dumma att jag inte ens vill bemöda mig att återge dem.

Nu följer mitt svar.
Inledningsvis så väljer Ritzén att kalla oss för kappvändare och säger att det vi skriver gör att man förlorar all tro och respekt för KD. Anledningen tycks vara att vi nu ”över en natt” känner oss ”tvingade” att erkänna att det finns problem med den nuvarande svenska invandrings- och integrationspolitiken. Nu stämmer det dock inte! Saken är den att en näst intill likadan artikeln skickades in till Barometern innan valet. Vi blev lovade att den skulle publiceras (och vi bad dem att tillfråga oss om de behövde korta ned den) men sen publicerades endast ett litet intetsägande stycke av den. Saken är också den att en av min personvalskampanjs tre viktigaste frågor var just integrationspolitiken. Så att påstå att det handlar om en kovändning eller liknande är bara rent strunt.

Problemet i Ritzéns vidare argumentation ligger i att han har fastnat i det gamla vanliga och tämligen barnsliga tänkande om att det antingen finns problem (och det endast finns en lösning) eller att det inte finns några som helst problem.

Vi kristdemokrater vill ha en kontrollerad invandring och en generös flyktingpolitik. För att det ska vara möjligt för Sverige att bibehålla en sådan politik, så krävs det att integrationen fungerar. Vi påstår inte som Ritzén vill göra gällande, att det skulle vara SD:s fel att den svenska invandringspolitiken har misslyckats. Hur en vuxen man överhuvudtaget kan göra en sådan ”upp över huvudet” galen tolkning är för mig chockerande. Vad vi de facto skriver är att den av huvudsakligen Socialdemokraterna drivna integrationspolitiken har misslyckats redan på ett tankestadiet då den saknar verklighetsförankring. Den har nämligen sin grund i en kulturradikal samhällsanalys som utgår ifrån att folk är oberoende av sina rötter och därför bortser ifrån att alla präglas av sitt historiska och kulturella arv (detta gäller alla folk).

Det kallar Ritzén för ett utomordentligt skitsnack. Vad är det som är skitsnack? Att Socialdemokraternas integrationspolitik inte fungerar? Att den har haft sin grund i en kulturradikal samhällsanalys? Att alla folk präglas av sina rötter, sitt historiska och kulturella arv? Eller är det måne så att Ritzén helt enkelt inte har förstått vad detta innebär?

Vidare förklarar vi varför vi inte tror att Sverigedemokraterna har den bästa politiken för att lösa de problem som finns inom det integrationspolitiska området. En av anledningarna är att Sverigedemokraterna inte förmår att skilja på Islamism/Islamofascism och Islam. Om man till exempel försöker analysera logiken i helgens terrordåd i Stockholm, så verkar det för de flesta vara ett vansinnesdåd då det inte på något sätt gynnar Islam och den muslimska befolkningen i Västvärlden. Men däremot gynnar det islamisterna som inte vill något hellre än att västvärlden ska ”förklara krig” mot Islam och alla muslimer. För dem vet, att så fort det sker så börjar fler och fler ansluta sig till deras sak, framförallt bland de unga.

Därför vill vi istället ha en politik som inte spelar Islamisterna rakt i hand
, en politik som leder till en starkare samhällsgemenskap, inte en svagare. Vi vill ha ETT Sverige och inte ett Sverige där det runt våra städer växer fram etniska enklaver totalt avskärmade ifrån resten av samhället. Att åstadkomma Ett Sverige är inte lätt, det krävs en rad insatser. Vi nämnde i vår artikel några av dessa. Det finns oerhört många inofficiella krav på invandrare, vilket är ett stort problem då det ofta tar lång tid att förstå dessa krav. Det behöver inte vara så. Men en fungerande introduktion för alla nyanlända där det förklaras vad som gäller i Sverige, vilka rättigheter och skyldigheter man har, demokrati, religionsfrihet, yttrandefrihet, svensk historia samt svenska traditioner och högtider kan många kulturkrockar undvikas.

Jag är inte den sortens politiker som bara kan sitta och gnälla över den misslyckade integrationen eller skriva otaliga artiklar om vad som måste göras. Jag måste också göra nått själv. Jag har därför själv varit mentor åt en asylsökande man här i Kalmar. Jag drar mitt strå till stacken för att bygga en starkare samhällsgemenskap. Vad gör du för Sverige Ritzén?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s