Nytt på sidan: Sportartiklar av Christian Dywik

Idag blir det nypremiär för sport på den här bloggen. Det var länge sedan nu och förhoppningsvis kommer det att bli ett mer frekvent inslag. Sportinslagen kommer huvudsakligen idrottsmannen tillika min bror Christian Dywik att stå för. Zlatan och hans lag Milan är ämnet för förhoppningsvis en av många sportinlägg! Milan mot Cesena. Elvan mönstrades på följande sätt (4-3-1-2)

Zlatan blev nästan blåst på segermålet! Nåja, vad är en match på San Siro? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles… underbar! Ett självmål, ett mål från Zlatan och tre poäng åt Milan, som rycker i tabelltoppen.

Innan matchen började hölls det en tyst minut för de italienska soldater som stupat i Afghanistan. Något som allsvenskan sannerligen borde ta efter. San Siro var inte precis överfullt ikväll. Serieledande Milan mötte bottenlaget Cesena. Låter som en munsbit för Milan, men precis så blev det inte. Inledningsvis var det ett riktigt dåligt spel av Milan. Robinho var osynlig, Cassano fick inte igång sitt spel och Zlatan var väldigt isolerad och framförallt var mittfältet inte speciellt kreativt.

Första chansen fick Cesena och det kunde ha blivit 0-1 när Antonini gjorde en riktig supertavla när han frispelade Cesenas Scheletto som blev helt ensam med målvakten, dock från en dålig vinkel. Målvakten Abbiati räddade skottet och försvaret kunde rensa bort bollen. Nesta fick en tackling som tog illa, de första rapporterna befarar att han ska ha fått ett armbrott. Det talades om att det fanns en risk att han blir borta från spel i två månader om det vill sig illa.

Dominans
Det började vända efter att Zlatan ordnat fram ett riktigt vackert anfall genom att ha klackat fram bollen till Robinho som kom fri, men avslutet gick rakt på målvakten. Sekvensen var dock en början på en Milan-dominans där Robinho, Cassano och Zlatan var de största kreatörerna. Cassano fick iväg en perfekt passning till Zlatan som elegant tog emot och dundrade iväg avslutet som tyvärr blåstes för offside. Minuten senare bröstade Zlatan ner bollen till Robinho som drog till med en halvvolley som tyvärr gick utanför.

Zlatan bestals på mål
Robinho hittar en omarkerad Zlatan i straffområdet och skickar iväg en riktig hög delikatess-crossboll. Zlatan slänger sig och nickar bollen precis mot stolproten. Cesena målvakten Antonioli var rena rama väggen och gjorde en riktig kanonräddning. För att spräcka nollan krävdes det ett självmål.

Cassano löper centralt och frispelar Zlatan med ett djupledspass, väl ensam med målvakten och Zlatan ska dunka in den i mål så kommer Maximiliano Pellegrino och glidtacklar in bollen i eget mål.

Zlatan-show
Milan fortsatte att sätta press på Cesena i andra halvleken, bara målvakten Antonioli stod i vägen. Zlatan skickade bollen till Ambrosini som fick en jättechans, men som drog bollen över målet. Minuten efter dras Robinho ned och Zlatan får ett kanonläge på den efterföljande frisparken som Antonini dock fick en hand på bollen och styrde över. Zlatan fortsatte att skapa chanser och fick till ett halvvolleyskott som gick över målet. Zlatan frispelar Cassano, efter en kontring, som bryter in men avslutet tar på en back. Två minuter senare kommer Zlatan igen med ett delikat chipp till Ambrosini som fri med målvakten fälls bakifrån. Anmärkningsvärt var att domaren inte blåste för straff utan lät spelet fortgå. Zlatan snappar upp bollen efter en kontring, stannar och tittar upp och slår helt stillastående för att sedan lägga en helt perfekt passning till Robinho, som helt fri drog den Rakt på målvakten.

Kicksparkade hörnflaggan
I de sista minuterna väggspelar Robinho, Pato och Zlatan i straffområdet, där Pato avslutade från en usel vinkel rakt på målvakten. Milan var inte nöjt med att vinna med ett självmål. Närmast kom Robinho efter att ha sprungit sig helt fri och rundat målvakten, och med öppet mål sätts skottet i utsidan av stolpen.men nära skjuter ingen hare. Till slut orkade dock inte nykomlingarna Cesena att stå emot Milan längre. Robinho frispelade fram Zlatan till höger i straffområdet, som ur en dålig vinkel avslutade distinkt vid bortre stopen och spikade 2-0 på matchens absolut sista sekund.

Efter målet firade Zlatan med att springa fram och kicksparka hörnflaggan.

Robinho bäst
Milan räddas idag av Zlatan som återigen stod för en bra insats. Han var nära att bli bestulen på ett segermål efter att Pellegrino gjort självmål när han bara skulle sätta dit bollen. Ordningen återställdes efter att Zlatan från en snäv vinkel avslutade i den absolut sista sekunden. Bra första halvlek av Cassano. Robinho och Zlatan höjde spelet rejält i andra halvleken med flera strålande passningar. Hade hans lagkamrater varit mer effektivare efter alla frispelningar så hade resultatet mycket väl kunnat sluta på 4-0. Bäst i Milan var dock lagkamraten Robinho som kanske gjorde sin bästa match i Milan-tröjan.

Inter förlorade mot Udinese tidigare idag och Milan leder nu Serie A, fyra poäng före Napoli och sex poäng före trean Roma. Vad är på väg att hända? Jo Zlatan är på väg att skjuta till sig en ny ligatitel! Zlatan har vunnit ligan i alla klubbar sen han blev utlandsproffs: Från Ajax 2003-2004 till Barcelona ifjol. Det enda som talar för att Zlatan missar ligatiteln är att han drabbas av skador, så viktig är han för Milan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s