Sporten: Danmark vann slaget om Skåne

Sverige förlorade mot Danmark i Malmö med 27-24 i en match som inte betydde något speciellt då båda lagen var klara för semifinal.

De svenska förbundskaptenerna matchade inte det bästa laget, då inte bara Kim Andersson (skadad) och Oscar Carlén (vilade) inte var med, utan även succémålvakten Johan Sjöstrand vilades. Utan de frånvarande spelarna hade svenskarna inte en chans. Redan innan matchen började, hade Danmark 1-0 på Sverige i publikmatchen. Danska publiken sjöng sin nationalsång med en betydligt större glöd än när Svenska publiken sjöng Du gamla du fria.

Svensk uppförsbacke
I början av första halvlek var det jämnt ända fram tills Danmark gjorde 9-7. Målet skapade en uppförsbacke för det svenska laget. Men efter sin timeout lyckades svenskarna både reducera och kvittera, målen gjordes av Mattias Gustafsson och Dalibor Doder. Sverige lyckades inte ta tillvara på chansen och gå om Danmark i matchen. Med Johan Källman utvisad tog Danmark åter ledningen med 10-9.

Danmark spelade ut Sverige
Danmark spelade ett snabbare och rakare spel och var väldigt effektiva i frilägena och drog ifrån till en fyramålsledning, 13-9. Danmarks målvakt Landin storspelade och var rena väggen. Svenskarna spelade fem minuter utan att göra ett enda mål. Trots att svenskarna hade fler skott på mål än danskarna bommade de skott på skott samtidigt som det egna försvarsspelet var dåligt. Danmark ledde med 17-11 i halvtid och det var absolut inte oförtjänt.

Frankrike väntar i semifinalen
I andra halvlek var spelet jämnt och målen kom växelvis. Det gjordes en bra uppryckning mot slutet när Sverige gjorde tre mål i följd och därmed vann andra halvlek med 13-10. Danmark vann dock matchen, som egentligen inte betydde något mer än moraliskt, med 27-24. Sverige drabbades inte av några nya skador. Sverige får i semifinalen i egenskap av grupptvåa, möta obesegrade, guldfavoriten och regerande OS-, Europa- och världsmästarna Frankrike. Semifinal spelas klockan 18:00 på fredag, då är Sverigetröjan givetvis på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s