Kolumn i VT: Omodern familjepolitik – ett hot mot samhället

Ämnet för min tisdagskolumn i Västervikstidningen är familjen. Allt för ofta glömmer politiker bort att folket inte finns till för deras skull, utan att de finns till för att göra det lättare för vanliga människor att leva. Ibland försöker de i all välvilja eller på grund av någon slags feministisk övertygelse om vad jämställdhet är, tillrättalägga och styra människors liv. Det är ett stort problem.

Därför skriver jag idag, med utgångspunkt ifrån min egen uppväxt och erfarenhet ifrån flera års vikarierande på diverse förskolor och skolor, om att alla familjer är olika och har olika förutsättningar och behov. Att tro att det finns universallösning som passar alla är inte bara ett uttryck för en omodern och mossig syn på familjen, utan också ett direkt hot mot samhället i stort, då den hotar att sätta den viktigaste gemenskapen av alla fast i ett skruvstäd.

En modern familjepolitik handlar inte om att stöpa alla i samma form, inte heller om att moralisera kring människors val. En modern familjepolitik har sin utgångspunkt i vetskapen om att alla familjer är olika och har olika förutsättningar och behov. Och vet därför att dess uppgift är att stötta och stödja, snarare än att styra och ställa.

Obs! Bilden är länken till kolumnen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s