Replik till Axel Werin(M) om KD:s utveckling

Under förra veckan gick Axel Werin(M) till hård attack mot Kristdemokraterna och påstod att det finns ett ungdomsförakt inom mitt parti. En konstig anklagelse för någon som tillhör ett annat parti.

Nog har Werin rätt i att det är omoderna dumheter att, som vissa i mitt parti vill, släppa KD:s frihetliga syn på att det inte ska vara upp till staten, utan helt och hållet upp till föräldrarna att avgöra hur och när de använda föräldraförsäkringen. Men i ett parti kan man ibland tycka olika i vissa frågor, i mitt parti respekterar vi det, oavsett ålder. I lördags debatterade vi frågan för att i demokratisk ordning rösta om den. Med stöd av en stor majoritet avslogs alla krav på kvotering. Kristdemokraterna står även framöver upp för en modern familjepolitik som inte försöker stöpa alla i samma form eller moralisera kring människors val.

Werin själv, vars parti flera gånger uttalat sitt stöd för kvotering och statlig styrning, och som i sin artikel kallar Uppsalas kristdemokratiska kommunalråd för ”en ung flicka” och några andra av mitt partis företrädare för ”gamla tanter” verkar däremot väldigt åldersfixerad. Det är bara att beklaga.

Christopher Dywik
Kommunpolitiker (KD) Kalmar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s