Svenskfientlighetens vänner jublar ikväll

I Sverige talar Sverigedemokraterna ofta om svenskfientlighet, eller rasism mot svenskar, vilket är ett reellt problem på sina håll i Sverige. På andra sidan havet, i Finland: Ett land vars frihet tusentals frivilliga svenskar har stridit och offrat sina liv för, där gläds dem åt den. Där har SD:s vänner i Sannfinländarna piskat upp en helt obskyr hatstämning mot landets svenska minoritet som får utstå att kallas huggormar, svenskundervisningen i skolorna jämförs med terror och kandidater för Svenska folkpartiet kallas för landsförrädare. Denna taktik gjorde dem till landets tredje största parti. Så mycket var det för SD:s bekämpande av svenskfientligheten….

Jag kan tyvärr inte påverka utvecklingen i Finland, jag kan bara beklaga historielösheten och det oresonliga hatet mot den svenska kulturen. Tacka vet jag Kristdemokraterna, ett parti som i Finland står upp för samhällsgemenskapen under parollen: Hem, Tro, Fosterland – Värt att kämpa för.

Annonser

2 reaktioner på ”Svenskfientlighetens vänner jublar ikväll

  • Tack ska du ha Micke.

   Svenskarnas (finlandssvenskarnas) situation i Finland är oerhört viktigt för min del och jag ämnar följa upp frågan. På vilket sätt kommer jag att återkomma till här på bloggen i framtiden då jag inte vill föregripa något.

   Med vänliga hälsningar
   Christopher Dywik (KD)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s