Skatten höjs med 125 miljoner – på måfå

Kristdemokraternas fyra musketörer i landstingsfullmäktige(plus en vid podiet) följer med intresse på hur de rödgröna vänder och vrider på sig för att förklara varför de vill höja landstingsskatten på måfå med 125 miljoner utan att ens redovisa vad som ska göras med pengarna.

Satsningar på kollektivtrafiken säger de rödgröna att pengarna ”de får in” ska användas till. Men något sådant beslut finns inte. Sen försöker de, tramsigt nog måla upp det som att vi skulle motsätta oss satsningar på kollektivtrafiken.

Sanningen är den att Kristdemokraterna tvärtom vill satsa på kollektivtrafiken, på fler linjer och tätare turer. Men då måste man också utreda vilka linjer som ska förstärkas, vilka nya linjer som skall tillkomma samt ta fram hur mycket det kommer att kosta. Behöver man höja skatten, ja då får man ta det då inte genom att höja skatten på måfå och se vad man kan få för det – det här är verkligheten inte ett dataspel!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s