Inte ett enda ord om Tvärskog

Under ett tidigare sammanträde med Södermöre kommundelsnämnd diskuterades Kalmar kommuns översiktsplan. På denna hade nämnden, som jag tidigare har nämnt, skickat in ett yttrande. Översiktsplanen och nämndens yttrande innehöll mycket gott men vissa saker saknades. Till exempelvis fanns inte ett enda ord om Tvärskog i nämndens yttrande.

Utan översiktsplanen framför sig kan texten som följer te sig lite svår att förstå. Jag har dock blivit ombedd att lägga upp den här av läsare. Så här följer de kompletteringar som jag skickade med som en protokollsanteckning vid det aktuella nämndemötet:

På stycket Vassmolösa & Hagby – Imorgon i översiktsplanen står det tex att Vita sand är den enda sandstranden i kommunen söder om staden. Det stämmer inte, i Sandvik och i Åttahagen finns det till exempelvis sandstrand. Vita strand har däremot den största stranden i området.

På stycket Påryd – idag bör ortens stora pulkabacke samt församlingshem, återvinningsstation och Pizzeria utmärkas.

På stycket Påryd – i framtiden bör uppfräschningen av pulkabacken med bland annat installeringen av belysningen lyftas fram.

På stycket Tvärskog – idag bör sågverket, församlingshemmet, återvinningsstationen, lekplats, ortens andra fotbollsplan för spontanidrott samt ortens två pulkabackar utmärkas.

På stycket Tvärskog – i framtiden bör behovet av ytterligare försköning kring gamla affären och återvinningsstationen prioriteras: Anläggningen av planteringar, en rastplats samt en avskärmning av återvinningsstationen gentemot samhället samt installation av belysning vid denna bör prioriteras. En generell uppfräschning av pulkabacken med bland annat installeringen av belysningen bör det även slås ett slag för. På samma sätt som Tvärskogsskolans litenhet har varit dess styrka kvalitetsmässigt så är litenheten generellt ortens styrka, detta bör vara en del av marknadsförningen av orten.

En övergripande åsikt är även att invånaresiffrorna för de olika bygderna bör vara aktuella och inte ifrån 2009, samt att de planerade förskole- och skolbyggnationer i Ljungbyholm, Hagby, Halltorp och Tvärskog blir av omgående.

Annonser

En reaktion på ”Inte ett enda ord om Tvärskog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s