Dialogmöte i Ljungbyholm om regionfrågan

I lördags fick jag offra några timmar av min första ”lediga helg” på länge för att representera partiet vid ett dialogmöte om regionfrågan i Ljungbyholm. Jag fick med mig Fredrik Sjömar ifrån KDU somlikt mig bördig ifrån Tvärskog och så gjorde jag det bästa av läget. Jag tycker ju trots allt att det absolut roligaste med det politiska arbetet, är just att vara ute och prata med människor.

Det blev dock inte överdrivet många diskussioner. För det först var det en riktigt dålig sammanfattnings i brevet som delades ut om läget i frågan (i den verkade det nästan som att det var klart att Kalmar kommun ska ingå i en stor-skånsk region trots att det endast är en av två paralella förhandlingar). Och för det andra så var uppslutningen, förutom politiker, katastrofal. Det var som jag sa till de andra politiker på plats, inte så smart att köra ett möte mitt på dagen på en lördag. När solen strålar efter flera regniga dagar har folk säkert inget annat för sig än att sitta inne och prata med politiker…eller har de?

Bristen på en rejäl uppslutning är givetvis oerhört tråkig då frågan i sig är oerhört viktig och kommer minst sagt att berörta oss alla i framtiden. Men det är nog bara att inse det att de debattförsök med artiklar och insändare som har skett i länets tidningar var varit alldelses för stelt skrivna för att de utanför den politiska världen ens ska förstå frågan. Det är tråkigt och jag lovar att göra mitt bästa för att i framtiden återkomma med en pedagogisk artikel i ämnet.

En anna tråkig sak med mötet var väl också att när det väl kom någon som ville diskutera med oss politiker så var det egentligen bara jag och Fredrik som ens diskuterade regionfrågan med dem…

Annonser

En reaktion på ”Dialogmöte i Ljungbyholm om regionfrågan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s