Kolumn i VT: Dags att göra upp med historien

I dagarna har det varit mycket diskussion om de svenskar som spionerade på Sverige på uppdrag av kommunistiska DDR.

Den svenska professorn Birgitta Almqvist som efter många om och men har fått ut Stasi-dokumenten ifrån Säpo, har dock tvingats skriva på ett intyg om att hon inte nämner några namn (!) eller ta kontakt med någon nämnd. En mycket konstig hållning ifrån regeringens sida som givetvis ger upphov till en mängd spekulationer om vad de döljer?

Läs hela kolumnen i Västervikstidningen här.

Annonser

4 reaktioner på ”Kolumn i VT: Dags att göra upp med historien

  • Hej Erik M, tack för din kommentar.

   jag ska ge dig en break!:)

   Givetvis ska SÄPO inte röja sina källor och framförallt inte för att jag är nyfiken. Men ska jag vara ärlig så tror jag att du har missuppfattat mitt inlägg helt och hållet. Artikeln handlar inte om folk som har jobbat för Sverige och hjälpt vår säkerhetspolis, utan om svenskar som på olika sätt har förått sitt land och jobbat för en kommunistisk diktatur för att störta Sverige. Informationen om detta arbete har CIA (de tog den efter att diktaturen fallit sönder), de har lämnat ut delar av den till andra länder däibland Sverige och Tyskland. I Tyskland kan dock i princip vem som helst begära ut papren.

   Med vänliga hälsningar
   Christopher Dywik
   Kommunpolitiker (KD)

   • Jag såg bara det som stod på din blogg (ej länken till VT). Därav den eventuella missuppfattningen. Om det skett allvarliga handlingar mot rikets säkerhet så borde väl ev. förädare bli åtalade, snarare än uthängda i media?

    MVH

    Erik M

   • Hej igen Gustaf, tack för ditt inlägg.

    Problemet är här att för mycket tid har gått, det går helt enkelt inte att åtala dem längre. Det som nu återstår är därför att göra upp med vår historia. En av de yrkesgrupper som är överrepresenterade bland medlöparna är nämligen journalister. Och som jag förklararar i själva artikeln så är det väldigt problematiskt. Tänk dig själv om det hade handlat om människor som hade förått Sverige till förmån för Nazi-Tyskland, då är jag ganska säker på att reaktionerna varit andra…

    Med vänliga hälsningar
    Christopher Dywik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s