Interpellation om Bränderna vid Berga centrum

Inför måndagens sammanträde med kommunfullmäktige hade jag skickat in en Interpellation till kommunalrådet Johan Persson (S) med anledning av oroligheterna och bränderna i Berga Centrum. Svaret jag fick var långt ifrån tillfredställande men det återkommer jag till i ett senare inlägg, här följer min interpellation. 

Interpellation
till kommunalrådet Johan Persson(S)

 

Bränderna vid Berga centrum

Under de senaste veckorna har det rapporterats i tidningarna om upprepade bränder och förstörelse runt Berga centrum. Enligt uppgift är butiksinnehavarna oroliga och rädda. De av media utpekade ungdomarna förklarar sig oskyldiga. Men papperskorgar och sopcontainrar börjar inte brinna av sig själv. Oavsett vem som är skyldig eller varför de eldar, så måste bränderna och förstörelsen upphöra innan det hela eskalerar och någon får sätta livet till.

Med denna bakgrund vill jag ställa följande frågor:

1. Vilka insatser kommer att göras ifrån kommunens sida för att garantera säkerheten för besökarna och butiksinnehavarnas liv och egendom?

2. Vilka insatser kommer att göras ifrån kommunens sida för att bryta den negativa spiralen och återskapa tryggheten i området?

Christopher Dywik
Kommunpolitiker (KD)

Annonser

En reaktion på ”Interpellation om Bränderna vid Berga centrum

  1. ja nu är verkligen dax att ta tag i det innan något bli skada ju och den senaste branden var när att bli allvarlig om den inte hade upptäcks i tid som dom gjorde då

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s