Nystart för Berga – DialogmöteUnder gårdagskvällen tvingade jag mig upp ur min sjuksäng för att besöka Funkaboskolans fullsatta matsal för ett möte om en nystart för Berga. Johan Persson(S) malde på som en papegoja och la som vanligt ansvaret på fastighetsägaren. Insatsledaren ifrån brandkåren liksom polisen redogjorde hur de arbetat under kvällen för den stora Branden.

Jag kommer att återkomma senare för en tydligare redogörelse för mötet, vad som har gjorts och vad som bör göras. På själva mötet framkom egentligen inget nytt. Det talades åter igen om en kommission som ska jobba med att göra Berga attraktiv och tryggt (Bergakomissionen). Vilket i princip var en av de saker som jag efterlyste för en månad sedan på kommunfullmäktige men som bemöttes med kalla handen. För sent, men bra att något händer i alla fall.

Flera kloka ord hördes ifrån flera föräldrar om föräldrars ansvar att uppfostra sina barn och inte skylla allt det som händer på kommunen, polisen eller samhället. De har faktiskt ett ansvar att faktiskt fråga sina barn varför de inte ligger i sina sängar och sover, utan är ute och springer på nätterna!?

Jag har egentligen två förhoppningar efter kvällen. För det första så hoppas jag att många kände att de fick prata av sig. Jag stannade själv kvar och pratade med folk tills de släckte och jag därför var tvungen att gå. För det andra så hoppas jag att Vuxna på stan/nattvandrarna får ett uppsving, för vuxennärvaron ute bland ungdomar är bedrövlig. Jag var själv en av de tre första som anmälde mig ikväll och hoppas att fler politiker följde eller följer efter. Men framförallt hoppas jag att många föräldrar prioriterar om sin tid och att prioritera tryggheten för sina barn!

Annonser

4 reaktioner på ”Nystart för Berga – Dialogmöte

  • Tack för din kommentar Westergren!

   Jag tycker att du gör rätt i att skriva upp dig. Det borde vara en självklarhet för alla som vill få ett tryggare Kalmar för våra kommande generationers skull.

   Med vänliga hälsningar
   Christopher Dywik(KD)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s