Mordförsök på Gladan

Idag rapporterar P4 Kalmar åter igen om bråk inne på boendet Gladan på Esplanaden i Kalmar. Det var under lördagskvällen som två män två män greps misstänkta för försök till mord efter ett bråk inne på boendet. Det är långt ifrån första gången någon liknande sker och incidenten är bara en i en lång rad våldsamma händelser. Fråga är om något kommer att göras innan någon får sätta livet till?

De boende på i Gladan tycker att situationen nu är ohållbar och de får medhåll av polisen som påpekar att det har varit problem där under en längre tid och som känner att de får åka dit i princip var och varannan dag.
– Det har också blivit en annan typ av brottslighet. Vi har haft skjutningar. Mycket hot och mycket misshandlar, säger kommissarie Ulf Karlsson vid polisen i Kalmar.

Min bestämda åsikt är att det är galenskap att samla missbrukare och människor med återupprepade sociala problem på ett och samma ställe utan bevakning. Risken för en dominoeffekt vid återfall eller våldsamma uttryck likt under gårdagskvällen blir då näst intill oundvikliga. I de artiklarna som står att finna om oroligheterna vid Gladan finns även informationen om att det inte är första huset där en liknande situation har uppstått. Lära av sina misstag någon?

Jag hoppas vidare att Socialtjänsten som tidigare har lovat att ett nytt kategoriboende ska byggas på en plats där det inte finns grannar att störa också tänker på säkerheten för de som placeras på hemmet. Vad som dock är hoppingivande är att den tillförordnade socialchefen Cecilia Fridh inser problemet med Gladan och till viss del öppnar upp för att placeringar i framtiden inte kommer vara lika koncentrerade.

Läs mer hos P4 Kalmar och Östra Småland.

Annonser

En reaktion på ”Mordförsök på Gladan

  1. Det är tragiskt tycker jag. Och ännu mer tragiskt att det måste hända något innan man gör något åt saken. Det är den tyvär den bistra sanningen ju / micke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s