Dywik tar över som gruppledare för KD i Kalmar

Tidigare i veckan meddelade Kristdemokraterna i Kalmar kommuns gruppledare Monica Bengtsson att hon lämnar sina politiska uppdrag, bland annat som gruppledare. Styrelsen var sedan lång tid tillbaka informerad om detta så redan under onsdagen kunde partiet presentera sin nya gruppledare: Christopher Dywik.

– Jag är oerhört glad över förtroendet. Samtidigt har jag givetvis också en stor ödmjukhet inför uppdraget och ansvaret. Men jag är övertygad om att jag med styrelsens, kommunpolitiska arbetsgruppens och medlemmarnas stöd kommer att kunna göra Kristdemokraterna till ett större, tydligare, tuffare, synligare och mer ideologiskt parti. Målet är att göra Kristdemokraterna till det självklara valet för alla dem som vill ha ett tydligt alternativ till nuvarande majoritet, sa Dywik.

– Kristdemokraterna kommer även i fortsättningen lägga stor vikt vid våra äldres situation. De som har byggt upp vårt land förtjänar värdighet och respekt. Dagens omyndigförklarande måste upphöra, givetvis måste man själv få välja vem som ska sköta ens omsorg när man bli äldre och givetvis ska man även på äldre dar få bo ihop med den personen som man har valt att dela sitt liv med, deklarerar Dywik

– En annan viktig fråga som jag kommer att lägga stor tid på är barn och ungdomars uppväxtvillkor, slår Dywik fast.

– Vår stad fick under förra året sin beskärda del av ungdomsgäng, bränder och förstörelse. Det är väldigt viktigt med nya byggnationer och satsningar i Kalmar, men det absolut viktigast vi kan investera i och bygga är en trygg och säker grund för våra barn att stå på. Det främsta sättet att minska våld och kriminalitet, motverka rotlöshet och drogbruk är att ge hem och familjer ett kraftfullt stöd. Barn som får växa upp i en trygg familjemiljö har bättre förutsättningar att klara livets utmaningar.

– Vi behöver därför i högre grad satsa på barn och ungdomars uppväxtvillkor bland annat genom utökade öppettider på våra fritidsgårdar, stöd till föräldrar i sin föräldraroll genom bland annat satsningar på föräldragrupper och utbildningar i att sätta gränser och ta konflikter med sina barn.
Sist men inte minst så ser alla familjer olika ut och har olika förutsättningar och behov. Den omoderna stelbentheten och förmynderiet av familjer måste upphöra, det måste bli lättare att själva planera sin vardag och föräldrar måste själva få möjlighet att bestämma när de vill vara lediga med sina barn och hur de vill lösa barnomsorgen när barnen är små.

Vi kristdemokrater anser att vår politiska uppgift är att stötta och stödja, inte styra och ställa.

Kontakt
Christopher Dywik
Gruppledare Kristdemokraterna i Kalmar kommun
073-18 06 887
Christopher.dywik@kristdemokraterna.se

För mer information om mig hänvisas till ”Mer om mig”.

Annonser

3 reaktioner på ”Dywik tar över som gruppledare för KD i Kalmar

  1. Ping: Gammal viking blir ung kapten för KD i Kalmar « Till försvar för familjen, traditionerna och människovärdet

    • Tack ska du ha Michael! Jag lovar att göra mitt bästa och, har som jag skriver i inlägget, förhoppningen om att jag med medlemarnas och våra andra kommunpolitikers hjälp ska kunna lyfta partiet!

      Med vänliga hälsningar
      Christopher Dywik(KD)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s