Kolumn i VT: Vad är det för fel på dagens ungdomar?

Många upplever att det har blivit ett kallare och hårdare klimat i Sverige. Och frågan som många ställer sig är om dagens ungdomar inte är värre än ungdomarna var förr?

I slutet av förra året blev några ungdomar gripna efter att de bränt ned ett köpcentrum i Kalmar. Det nya året började inte bättre: En 15-åring mördad och en 19-åring och en 21-åring skottskadad i Malmö efter en gänguppgörelse. I Göteborg blev en 10-årig flicka knivskuren och häromdagen kunde vi läsa i tidningarna om en 13-årig pojke, ett barn, som hade attackerat en polis med kniv. Situationen för Sveriges ungdomar, vår framtid, ser på sina håll mycket mörk ut.

Frågan vi borde ställa oss är egentligen om det verkligen är ungdomarna som vi ska skylla det dåliga beteendet på? Läs min fredagskrönika i Västervikstidningen och säg vad du tycker!

Annonser

0 reaktioner på ”Kolumn i VT: Vad är det för fel på dagens ungdomar?

  1. Jag hoppas att det inte är någon som säger att det är ungdomarnas FEL! Möjligen är det min generations fel, föräldrar till dagens ungdomars föräldrer! Många i min generation trodde på Myrdalandan och den sk fria uppfostran! Man sket i sina barn och lät någon som visste bättre ta hand om sina barn! Det kan väl inte vara så svårt att räkna ut vad som hände med nästkommande generation! Ni måste komma ihåg att staten fostrade oss, TV en plus en kanal, Sveriges radio in alless ;livsmedelsverket talade om hur många brödskivor om dagen jag skulle äta! Statligt eller komunalt jobb var det bästa och enda! Gruppresor, inget annat! Jag kan hålla på länge!
    Vi valde inte den vägen, min hustru stannade hemma och skötte våran dotter och vi jobbade extra med att städa distriksköterskelokalen och blev hånade för att vi inte hade barnet på dagis eller komunal dagmamma! Nu har min fru samma pension som en som aldrig jobbat!!!! Vi har sparat mycket pengar åt den socialistiska staten men blev straffade på äldre dar! Tac för det S!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s