Fritidsgårdarnas ”könsstereotypa” aktiviteter

Under gårdagens kommunfullmäktigesammanträde hade jag ställt en sk. ”Enkel fråga” till kultur- och fritidsnämndens ordförande Marianne Dahlberg (S)angående jämställdhetsarbete på Kalmars fritidsgårdar.

Anledningen till detta var följande. Under förra veckan kunde vi läsa om ett av kultur- och fritidsnämnden initierat jämställdhetsprojekt på våra fritidsgårdar. Det gavs bland annat uttryck för att de genom projektet skulle få fler att känna sig välkomna på kommunens fritidsgårdar, vilket är gott.

Men det gavs också uttryck för att detta skulle uppnås genom att bland annat bryta fritidsgårdarnas ”könsstereotypa” aktiviteter.

Med denna bakgrund vill jag ställa följande fråga:
– Vilka är dessa könsstereotypa aktiviteter som inte längre ska få förekomma på kommunens fritidsgårdar?

Annonser

3 reaktioner på ”Fritidsgårdarnas ”könsstereotypa” aktiviteter

  1. Pingis måste bort. Jag tycker det är nedvärderande för männen att slå på denna lilla boll som påminner om männens två… Ber om ursäkt men jag är för slagkraftig ibland.

    • Hej och tack för din kommentar Inez. Jag är inte helt 100 på att jag förstår exakt vad du vill få fram:). Men pingis var faktiskt tillsammans med biljard de exempel på könsstereotypa aktiviteter som majoriteten räknade upp. Med vänliga hälsningar/ Christopher Dywik, gruppledare KD Kalmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s