Inte bara SD som var kritiska till Gota medias detaljplan

För några veckor sedan besökte jag och några partikamrater Krögers för att lyssna på ett föredrag om ”befästningsstaden Kalmar”. Efter föredraget var det många som stannade kvar och minglade och diskuterade ämnet.

En fråga som givetvis dök upp var placeringen av Gota medias mediehus och hur fasen vi politiker tänkte när vi drev igenom det. Kritiken gällde både av hänsyn till vårt materiella kulturarv i form av befästningsverken men också, framförallt från handlare på Kvarnholmen, behovet av parkeringsplatser som försvinner när Gota mediehuset byggs utan att det först bereds plats för nya på annat håll.

När jag då förklarade att jag faktiskt hade röstat emot förslaget möttes jag av ganska chockade, men positiva reaktioner. De hade ju fått uppfattningen att det endast var Sverigedemokraterna som motsatt sig planprogrammet. Här har givetvis jag ett ansvar genom att föra ut min åsikt, men också media som genom sin rapportering allt för ofta har gett sken av att SD ensamma har varit motståndare.

Ett tydligt exempel på detta är tex följande artikel hos Barometern med anledning om att de rapporterade att flera personer hade överklagat detaljplanen.

Jag tycker att det är mycket viktigt, och definitivt av allmänintresse, att påpeka att det var fler än Sverigedemokraterna som var kritiska till detaljplanen. Både folkpartister, miljöpartister och jag som är gruppledare för Kristdemokraterna röstade nej till den nuvarande detaljplanen.

Det Vi gör idag, det vi bygger nu ska vara kvar i flera hundra år. Det är oerhört viktigt att inte ta lätt på det, för det kommer att bli en del av det vi lämnar efter oss till våra barn och kommande generationer.

Det är tråkigt att det allt för ofta i olika tidningsartiklar indirekt framställs som att man vill förvägra Gota media ett mediahus om man har synpunkter på placeringen och utformningen. Liksom att det endast är Sverigedemokrater som har synpunkter på detta. Folket på Barometern inser nog inte det, men de enda som gynnas av det är just SD.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s