Svineri MC och en kommunal MC-träff


I gårdagens och dagens Östran och Barometern kan man läsa lite om den diskussion som följde av MP:s motion om att kommunen skulle arrangera en MC-träff/fest med anledning av attacken mot Svineri MC för en dryg månad sedan. Några minst sagt konstiga tolkningar/formuleringar från journalisternas sida följt av lösryckta citat har lett till en enorm, och till viss del förståelig, ilska här på nätet. Det är därför dags att ta bladet ifrån munnen.

Nog för att vi politiker ibland säger konstiga saker. Men ibland måste man som läsare också ifrågasätta journalisters tolkningar. Jag har aldrig sagt att jag har förståelse för Hells Angels agerande, att det var rätt av dem att agera mot Svineri MC eller att Svineri MC får skylla sig själva. Det vore oerhört korkat att säga något sådant!

Vad jag däremot har sagt är att vi måste förstå/inse att det finns ett bakomliggande skäl till attacken. Svineri MC hade enligt uppgift varit varnade sedan tidigare. Vi känner dock inte till varför eller vad som har föranlett attacken. Vi bör därför inte föregripa polisens utredning.

Jag markerade också tydligt att den här typen av våld och attackera är oacceptabelt i ett demokratiskt samhälle och att jag till 100 % kunde ställa upp på någon sorts manifestation mot detta (intressant att tidningen glömde nämna det). Men att det kanske inte riktigt är vår uppgift som kommun att gå in och organisera eller hjälpa till att organisera en fest åt Svineri MC. En klubb som så vitt jag förstått numera har upphört att existera efter att de blev ”avvästade” vi attacken.

Kan någon förklara logiken i att vi som kommun ska gå in med skattebetalarnas pengar och organisera en MC-fest åt en icke existerande förening, så är jag givetvis beredd att ompröva mitt ställningstagande. Än har jag dock inte sett någon sådan.

Annonser

4 reaktioner på ”Svineri MC och en kommunal MC-träff

 1. Eftersom du är fullt medveten om att du inte har några som helst fakta i ärendet, utan bara sitter och spekulerar för att få lite medialjus, så anser jag inte ämnet vara föremål för diskussion.

  Du vet att du har fel, alla som känner till ärendet vet att du har fel, och alla inblandade vet att du har fel, så disskussionen har redan självdött.

  Ingen vettig människa kan ju ta dig på allvar efter vad som framkommit.
  Du är full av motsägelser och läser du det du själv har skrivit, funderar ett tag på det, ja då inser du snart vad alla andra redan sett.

  Lycka till i politiken, det kan du behöva.
  B

  • Hej igen ” Bosse Bus Eriksson” och tack för ditt svar.

   Det här var nog en av de konstigaste kommentarerna jag har fått. Du väljer att kommenterar mitt inlägg och säger att jag har fel och att jag spekulerar. Men du kan uppenbarligen inte konkretisera vad det är som jag har fel om eller vad jag har spekulerat om. Är det när jag vidarebefordrar uppgiften att Hells Angels hade varnat Svineri MC tidigare? Eller är det när jag hävdar att vi politiker inte känner till vad som har föranlett attacken?

   Vidare har jag verkligen inte ”gått ut och spekulerat för att få lite medieljus” som du uttrycker det. Jag har skrivit ett förklarande inlägg eftersom tidningarna hade publicerat lösryckta citat ifrån kommunstyrelsen, som i mina ögon gav en helt felaktig bild av vad jag gett uttryck för på mötet. Jag hade i ärlighetens namn hellre haft en diskussion om Socialdemokraternas nedskärningar med ca 10 miljoner i äldreomsorgen eller de stora behovet av att satsa mer på familjestöd och stöd till barn och ungdomar som vi lyfte i vår budget(som presenterades på kommunstyrelsen).

   Med vänliga hälsningar
   Christopher Dywik
   Ordförande och Gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar

  • Hej ”Bosse Bus Eriksson” och tack för din kommentar.

   Jag blir dock något konfunderad av din kommentar. Du skriver att jag inte ska ”skriva en massa skit som jag inte har någon aning om”. Jag tolkar det som något av det som jag skrivit enligt dig inte stämmer.

   Vad i det jag har skrivit är då enligt dig felaktigt?

   Med vänliga hälsningar
   Christopher Dywik
   Ordförande och Gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s