Bergakommissionens slutrapport

Protokollsanteckning vid kommunfullmäktige 2012-06-18

Kristdemokraterna anser att Bergakommissionen har gjort ett fantastiskt arbete. Det finns många bra förslag i underlaget. Men det finns delar i hanteringen som vi misstycker med och ett område som vi helt saknar satsningar på.

För det första hade vi, som vi tidigare gett utryck för på kommunstyrelsen, sett att man inte hade behandlat förslagen som ett separat ärende utan man hade implementerat Bergakommissionens slutrapport i budgetarbetet. Vi är bekymrade över på det sätt som hanteringen av ärendet sänder ut en olycklig signal om att området särbehandlas och får de här olika satsningarna p.g.a. Branden. Det är högst olyckligt.

Dessutom finns det flertalet områden i Kalmar kommun som tidigare har legat högre upp i väntelistan för satsningar som man nu hoppar över. För att minimera en sådan diskussion förutsätter vi nu att de satsningar som görs också kommer att lyftas in på andra områden i Kalmar kommun och inte bara ute i Berga.

För det andra upplever vi att det saknas satsningar på kanske det absolut viktigaste området, ett område som Bergakommissionen också mycket tydligt understryker vikten av: stödet till föräldrar i deras föräldraskap.

Kalmar kommun borde prioritera satsningar på de kurser som finns för att stödja föräldrar i sin föräldraroll bl.a. genom föräldragrupper och utbildningar i att sätta gränser och ta konflikter med sina barn.

Multiarenor i alla ära, men det absolut viktigaste vi kan investera i och bygga är en trygg och säker grund för våra barn att stå på. Det främsta sättet att minska våld och kriminalitet, motverka rotlöshet och drogbruk är att ge hem och familjer ett kraftfullt stöd. Barn som får växa upp i en trygg familjemiljö har bättre förutsättningar att klara livets utmaningar.

Så bygger vi ett mjukt samhälle på en säker grund.

För Kristdemokraterna i Kalmar
/Christopher Dywik, Gruppledare

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s