Brunegård går i sjukvårdsfolkets skor

Häromdagen skrev länsordföranden för Vårdförbundet Michelle Dobos Sandell en artikel i Barometern där hon utmanade politikerna i kommunen och landstinget att gå en dag i deras skor.

Jag kan med stolthet konstatera att detta inte är något främmande för oss kristdemokrater. Allt sedan Gudrun Brunegård började som landstingsråd för KD så har hon, förutom kontinuerliga besök i verksamheten under året, också gjort ”prao” på olika verksamheter runtom i länet under sommaruppehållet. Som sjuksköterska till yrket är hon också sedan lång tid väl förtrogen med många av sjukvårdsyrkenas utmaningar och glädjeämnen från insidan. I år ska hon följa personalens i deras arbete under ett par dagar på olika kliniker på vart och ett länets tre sjukhus och i primärvården.

För oss kristdemokrater är det viktigt att inte bara lära känna verksamheterna, vars budgetar vi beslutar om, genom artiklar och statistiska rapporter utan också genom samtal med personalen, att höra deras berättelser och då och då genom att gå med dem på deras jobb. Det här är viktig redskap för oss för att förstå den verksamhet, de ljuspunkter och bekymmer som några av vårt lands verkliga superhjältar upplever under sin vardag.

Christopher Dywik
Politisk sekreterare (KD)
Landstinget i Kalmar än

(Repliken till Michelle Dobos Sandell publicerades i Barometern 06-07-2012)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s