KD förnyar i omsorgsnämnden

Pressmeddelande Kalmar 2012-08-24

Vice ordförande i omsorgsnämnden, Folke Fagerlund (KD) lämnar sina politiska uppdrag. Kristdemokraternas styrelse beslutade under torsdagskvällen enhälligt att föreslå Margreth Johansson som ny vice ordförande i omsorgsnämnden.

– Vi har en stor utmaning framför oss med en åldrande befolkning, besparingar som lägger ytterligare press på personalen och ett regelverk med tidskvoter och checklistor som i teorin är bra, men som allt för ofta gör att personalen tvingas stressa till och från de äldre och som gör att de inte får tid för det mänskliga mötet: Att promenera, spela spel, läsa eller bara sitta ner och prata med de äldre.

– Med dessa utmaningar i åtanke känns det därför tryggt för oss att kunna föreslå Margreth Johansson som vice ordförande i omsorgsnämnden. Att Margreth till vardags jobbar med administration och ekonomi på Vårdförbundet och därmed har kännedom om frågor och kompetensen runt äldre är givetvis inget minus. Men det som avgjorde det för oss var framförallt hennes starka sociala patos och att hon är intresserad av omsorg, trygghet, respekt och valfrihet för de som en gång byggt upp vårt land och för kommande generation äldre, säger Christopher Dywik, gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar.

Om Folke
– Folke hade sedan länge aviserat till styrelsen att han på grund av ytterligare åtaganden i Jägareförbundet vill lämna sina politiska åtaganden och att det bland annat innebar att han skulle lämna sitt uppdrag i omsorgsnämnden. Detta har givit oss möjlighet att i lugn och ro diskutera och arbeta fram vem som bäst kunde efterträda Folke och vi kan nu med glädje lyfta fram den enda och absolut bästa kandidaten.

– Vi kommer alla att sakna Folke. Han har gjort ett fantastiskt jobb med att representera vårt parti och slå vakt om att de äldres rätt och välbefinnande. Inte minst genom hans kamp mot övriga partiers neddragningar i äldreomsorgen och för införande av LOV (lagen om valfrihet) i Kalmar. De äldres rätt till respekt och att själva få välja vem som ska ta hand om dem när de blivit äldre och behöver hjälp har alltid varit central för Folke, avslutar Dywik.
För mer information:

Christopher Dywik
Ordförande och Gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar
Mobil: 073-18 06 887 begin_of_the_skype_highlighting GRATIS 073-18 06 887 end_of_the_skype_highlighting

Margreth Johansson
Mobil: 073-68 91 707 begin_of_the_skype_highlighting GRATIS 073-68 91 707 end_of_the_skype_highlighting

hemsida: http://www.kalmar.kristdemokraterna.se

Annonser

En reaktion på ”KD förnyar i omsorgsnämnden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s