Glädjande besked från (M) och (C)

Pressmeddelande Kalmar 2012-09-11

Under gårdagen nåddes vi av ett glädjande besked från Moderaterna och Centerpartiet om valfriheten för våra äldre. Under gårdagen sällade sig (M) och (C) till oss som tycker att valfrihet för våra äldre och framtida generationers äldre är en prioriterad fråga.

– Det var många av oss som var mycket förvånade innan sommaren när vi läste Moderaternas och Centerpartiets budgetreservation där det inte nämndes ett ord om att införa LOV:en (Lagen Och Valfrihet) i Kalmar, trots att vi alla har jobbat med frågan under lång tid.

– De äldres rätt till respekt och att själva få välja vem som ska ta hand om dem när de blivit äldre och behöver hjälp har alltid varit central för oss Kristdemokrater. Även om man nu gör det en smula förtäckt genom att tala om en sk. Kalmarmodell så är det definitivt ett steg i rätt riktning mot att införa LOV:en i Kalmar.

– Det tråkiga i kråksången är att motionen inte var förankrad hos övriga Allianspartier innan (M) och (C) presenterar den för media samtidigt som man hade resonerat kring motionen med Socialdemokraternas ledning. Det sänder ut mycket olyckliga signaler om Alliansen i Kalmar och oppositionens slagkraftighet.

– Vår förhoppning just nu är att valet av ny moderatledare kommer innebära starten för ett nytt och öppnare Allianssamarbete i Kalmar.

 

Förtydligande med anledning av dagens Östran.
När det gällde själva omröstningen vid budgetfullmäktige innan sommaren var det tämligen tyst ifrån våra två alliansbröder i frågan. När vi satte press på dem genom att begära votering så fick vi motvilligt med oss M och C.

Men att man inte ens valde att lyfta denna viktiga fråga, som vi har jobbat så mycket med, i sin budget gjorde oss mycket bekymrade. Därför var beskedet ifrån M och C desto mer glädjande.

För mer information:
Christopher Dywik
Ordförande och Gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar

Mobil: 073-18 06 887 begin_of_the_skype_highlighting GRATIS 073-18 06 887 end_of_the_skype_highlighting

hemsida:http://www.kalmar.kristdemokraterna.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s