Vi vill ha ett riktigt Allianssamarbete

Det har under en längre tid varit, låt säga oroligt, inom kommunpolitiken i Kalmar. Den senaste tidens skriverier har till stor del präglats av interna bråk och maktstrider framför öppen ridå. Det mest aktuella är den långa och infekterade diskussionen om vem som skulle leda Moderaterna.

Med dessa tråkigheter i bakhuvudet var det därför många av oss som blev glada när vi slog upp tidningen härom veckan och möttes av Lennart Svenzéns (C) framtidsinriktade artikel om Alliansen i Kalmar. För att ett bra samarbete ska kunna formas är det viktigt att en vilja finns på alla nivåer, inte minst på gräsrotsnivå. Att gå i otakt med sina väljare är alltid ohållbart på sikt. Artikeln var en positiv signal om att det finns en vilja underifrån för att ta nya tag för ett bättre allianssamarbete i Kalmar. Det välkomnar vi med öppna armar! Vi lägger därför alla korten på bordet direkt:

• Vi kristdemokrater ser ett värde i att vi borgerliga och icke-socialistiska partier tar nya tag för ett riktigt samarbete, likt det våra partier har i landstinget. Vi tror att det ligger en stor styrka i Alliansen.
• Vi vill sätta oss ned och diskutera syftet och formerna för ett framtida Allianssamarbete.
• Vi ser gärna att vi har fasta arbetsformer, gruppledarna bör t.ex. träffas kontinuerligt och vi måste vara ärliga och öppna både gentemot väljarna och mot varandra.
• Vi måste möta varandra som jämlikar, oavsett nuvarande antal mandat. Ingen av oss vet hur fördelningen av mandat kommer att se ut efter nästa val.

Vi måste givetvis tillåtas profilera våra olika partiers särart. Men det är också viktigt med gemensamma ställningstaganden och utspel för att kunna peka på Alliansen som ett trovärdigt och regeringsdugligt alternativ. Vi är med på Alliansbåten, när seglar vi?

Christopher Dywik
Ordförande & Gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar

Ann-Mari Jeansson
Vice Ordförande för Kristdemokraterna i Kalmar

(Publicerad i Barometern 2012-10-15)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s