Flyg mellan Kalmar och Tyskland


I dagens tidning kunde vi läsa ett dubbeluppslag om Ronny Lindberg på Kalmar Airport som talade om framtiden och planerna på en sträckning Kalmar – Europa. I fredags besökte jag Kalmar Airport för ett möte med Ronny Lindberg för att diskutera just detsamma.

Med tanke på att vi planerade in mötet för att diskutera det hela för flera månader sedan så har det onekligen gått snabbt. Jag ska på intet sätt ta åt mig äran för det. Men det är givetvis kul att något man velat länge blir av.

Om två veckor kommer vi förhoppningsvis kunna rösta JA till en sådan satsning, genom att ta det slutgiltiga beslutet om bildandet av ett utvecklingsbolag för att främja stadens besöksnäring genom etableringen av en internationell flyglinje.

Kristdemokraterna välkomnar helhjärtat denna satsning. Turismen är mycket viktig för Kalmar och vi tror absolut att det finns möjligheter för denna att expandera. Prio 1 för flyget är givetvis fortsatt att att öka inflödet av människor till Kalmar via Stockholm. Men därefter bör dem prioritera ett ökat inflöde av resenärer direkt ifrån det landet där vi har störst chans att öka antalet turister och eventuellt också företagsbesök, nämligen ifrån Tyskland. Och min bestämnda uppfattning är att Berlin är det bästa alternativet.

Jag vill dock understryka att politikens huvudsakliga uppgift inte är att lägga sig i näringslivet och styra dess satsningar, utan att underlätta och ge näringslivet goda förutsättningar att etablera sig, verka och expandera. Det är därför mycket viktigt att understryka att vi Kristdemokrater anser att satsningen ifrån kommunens sida framförallt bör vara initial och att man kontinuerligt söker externt stöd ifrån det lokala och regionala näringslivet för finansieringen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s