EU bör tillåta svenskt snus!

snus

För den som läste Svenska Dagbladet i onsdags så kunde man glädjs åt min partikamrat tillika Sveriges folkhälsominister Maria Larssons(KD)klara beskedet om Sveriges hållning gentemot EU: EU bör tillåta svenskt snus.

När snusfrågan diskuterades i Kalmar kommun i och med att vi antog en ny tobakspolicy så var Kristdemokraterna det enda partiet som reserverade sig mot de hårda skrivningarna mot just snuset. Det är mycket tråkigt att åsikter allt för ofta tycks gå före fakta.

Snus är inte nyttigt och jag uppmanar absolut ingen att börja snusa. Men det går inte att komma ifrån att snusning inte leder till cancer. I Sverige har vi ungefär lika många tobaksanvändare som i resten av europa men nästan hälften så många canserfall. En av anledningarna tycks vara just användandet av snus.

Läs Maria Larssons artikel här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s