Storkommuner – nej tack

Under gårdagsmorgonen närvarade jag på Björn Sundströms dragning av ”framtidsstudien” tillsammans med kommunalråd och andra ledande politiker och tjänstemän ifrån Kalmar, Nybro, Torsås och Ölandskommunerna.

Vad gäller den diskussionen om en framtida storkommun, en Kalmarsunds kommun, som kommunalråden fått frågan om i dagens Barometern så vill jag tydligt markera mot detta.

Jag tror att det är positivt om vi kan utöka samarbetet mellan Kalmar, Torsås, Nybro och de båda båda Ölandskommunerna. Men att som en viss Socialdemokrat ger uttryck för att vi skulle bli attraktivare och effektivare som en storkommun tror jag inte ett dugg på. Jag ser varken några demokratiska eller ekonomiska fördelar med att flytta besluten längre ifrån folket. Socialdemokraternas centraliseringsiver verkar inte veta någon gräns.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s