Trygghet också på landsbygden

En av människans grundläggande behov är behovet av trygghet. Det är egentligen ganska konstigt att man ska behöva påpeka något så självklart som att trygghet är viktigt även för de som bor på landsbygden. Men ibland är det lätt att saker bara fortsätter i samma spår av ren vana. I Kalmar län har vi till exempel en modern ambulanssjukvård som bedriver avancerad sjukvård. Men samtidigt har vi en ambulansorganisation som i mycket inte hängt med.

Det är helt enkelt inte hållbart att invånarna i Torsås, som betalar lika mycket i landstingsskatt som alla andra, riskerar att få vänta längre på ambulansen på grund av en omodern och ojämnlik organisation. Prioriteringen borde egentligen vara det motsatta. Ju längre man har till akuten, desto viktigare är det att ambulansen kommer snabbt. Sekunder kan göra skillnad!

Personalen finns redan liksom lokalerna och kostnaden motsvarar enligt uppgift ungefär den för att köpa in nackskydd. Givetvis ska Ambulansstationen i Torsås uppgraderas till en 90:sekunders-station. Trygghet är viktigt även på landsbygden!

Mats Olsson (KD) Torsås
Christopher Dywik (KD) Kalmar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s