Bygg Linnéuniversitetet vid Norrgård!

Pressmeddelande Kalmar 2012-11-20

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kristdemokraterna i Kalmar strävar alltid efter att vara ett konstruktivt oppositionsparti. Diskussionen om Linnéuniversitets placering har debatterats fram och tillbaka under lång tid och i stort delat vår stad i två läger. Det är dags att bryta dödläget.

Vi lyfte initialt att fler platser än Fredriksskans skulle utredas för placeringen, bland annat Brofästet och Malmen. Med dagens låsta situation som facit var det ett korrekt beslut. Det är nu viktigt att vi vågar ta ett steg tillbaka tills en ordentlig utredning har gjorts eller en alternativ plats hittas.

Under gårdagen kom det till vår kännedom att en sådan alternativ plats faktiskt finns. På uppdrag av KIFAB har Dahlström arkitekter utrett och ritat upp en alternativ placering av Linneuniversitetet vid Norrgård. Kristdemokraterna i Kalmar finner detta förslag mycket intressant och det är vår uppfattning att det uppfyller så gott som alla kvalifikationer som har efterfrågats.

Vi ser att det uppfyller kraven på central placering, statsintegrerat universitet, expansionsmöjligheter för universitetet, närhet till studentbostäder, säker väg för räddningstjänsten, möjliggör ett tydligt landmärke för universitetet och framförallt tryggar placeringen en framtida expansion för näringslivet i Kalmar hamn.

Christopher Dywik
Ordförande & Gruppledare

Junita Karlsson
KIFAB & Industriparken i Kalmar

Samuel Watanen
Samhällsbyggnadsnämnden

Karin Karlsson
Destination Kalmar

Bengt-Olof Roos
Kalmarhem

Margareth Johansson
Omsorgsnämnden

Fredrik Sjömar
Kultur- och fritidsnämnden &
Kristdemokratiska Studentförbundet

För mer information:
Christopher Dywik
Ordförande och Gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar

Mobil: 073-18 06 887
Hemsida:
http://www.kalmar.kristdemokraterna.se
https://dywik.wordpress.com

Annonser

En reaktion på ”Bygg Linnéuniversitetet vid Norrgård!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s