Positiva reaktioner på Norrgårdsplacering


Under förra veckan lyfte jag och några partikamrater att Linnéuniversitetet borde byggas vid Norrgård. Sedan dess har jag uteslutande fått positiv feedback på vårt förslag både ifrån de som tidigare stött en placering vid Brofästet och de som förordat en placering vid Ölandshamnen.

Kanske är det förklaringen till de lite snurriga reaktioner som kommit ifrån Kalmars socialistiska majoritet. Kommunalrådet Johan Persson (S) ironiserar över förslaget och kallar det recycling. Enligt honom är det samma förslag som vi drev för ett år sedan på kommunfullmäktige(!?).

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Mattias Adolfsson (S) reagerar tvärtom och säger sig bli förvånad över utspelet som han kallar en kovändning i elfte timmen. Han påstår att vi i KD var med och beslutade om att det är Ölandshamnen och Fredriksskans som ska utredas nu.

Jo Mattias, det stämmer att vi var på plats när beslutet togs. Men jag la då också, precis som vi underströk i vårt utspel, ett tilläggsyrkande om att även Brofästet och Malmen skulle vara med i den framtida utredningen. Detta tillägg röstade Kalmars socialistiska majoritet emot. Ja även det Nya arbetarepartiets gruppledare Per-Olof Jonsson(M) röstade i ärlighetens namn emot detta.

Och nej Johan, placeringen vid Norrgård nämndes inte med ett ord då. Det är ett förslag som vi lyfter nu för att bryta dödläget mellan två olika förslag som varken vore bra för elever eller näringslivet runt de tilltänkta placeringarna. Förhoppningsvis är det så att du och Adolfsson helt enkelt inte har koll på vad som gjordes och sades vid kommunfullmäktige 2011-04-26, för inte försöker ni väl missleda medborgarna?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s