Glädjande beslut om valfrihet för äldre

Pressmeddelande – Kalmar 4 december 2012

Idag finns det all anledning att glädjas över att en fråga som vi kämpat för mycket länge äntligen blir verklighet. Idag kan vi glädja oss över att kommunstyrelsen, efter flera år i sträckbänk, säger ja till införande av valfrihet inom äldreomsorgen.

– Somliga oroar sig för vinsterna i vården. Vi kristdemokrater oroar oss för kvalitén i vården och är övertygade om att konkurrens ökar kvalitén – både hos offentliga och privata aktörer.

– De äldres situation är alltid en prioriterad fråga för oss kristdemokrater. De som har byggt upp vårt land förtjänar respekt för det och ett värdig åldrande. Det minsta vi kan göra för dem är att låta dagens omyndigförklarande upphöra, givetvis måste de själv få välja vem som ska sköta deras omsorg när de bli äldre, säger Christopher Dywik, gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar.

– Jag tackar dock inte tillväxtgruppen för detta utan min partikamrat Folke Fagerlund(KD) som under sin tid som viceordförande i Omsorgsnämnden (tillsammans med övriga allianspartier) under lång tid bedrivit diskussioner med Socialdemokraterna i omsorgsnämnden för att finna en bred uppslutning kring LOV:en, avslutar Dywik.

För mer information:
Christopher Dywik
Gruppledare & Ordförande för Kristdemokraterna i Kalmar

Christopher.dywik@kristdemokraterna.se
073-18 06 887

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s