Sponsringsavtal med Sara Algotsson

Tankar efter kommunstyrelsen 2012-12-04

Kristdemokraterna är mycket positiva till att vi satsar på hästsporten i kommunen, vi är också övertygade om att ett sponsringsavtal med Sara Algotsson kommer leda till positiva efterverkningar när det gäller att få fler att intressera sig för hästsport och på så sätt aktivera fler ungdomar.

Däremot är vi inte positiva till på vilket sätt ärendet har behandlats. Kommunalrådet Johan Persson (S) försöker ge sken av att han inte förstår varför det finns kritik mot detta då inget beslut har tagits och frågan enbart har lyfts av honom. Men faktum är att Johan inte bara lyfte frågan, han lovade Algotsson ett stöd ifrån Kalmar kommun och gjorde då kommunen skyldig att utbetala den nämnda summan. Då en gåva utfästes avsiktligt och är tänkt att komma till allmänhetens kännedom är man också bunden av utfästelsen enligt 1936 års gåvolag. Det är dessutom mycket tveksamt om kommunallagen tillåter stöd till en enskild person. En viss försiktighet bör råda när man handskas med skattebetalarnas pengar.

Det hela löste sig lyckligtvis och vi är mycket glada över att vi nu gemensamt, genom att ta ett korrekt beslut och omordna stödet till ett sponsringsavtal genom Destination Kalmar, kunde rädda kommunen ifrån vad som hade kunnat bli en mycket pinsam historia.

Vi är alla ofullkomliga och kan fela. Men vi hoppas att kommunalrådet Johan Persson i framtiden kommer att vara försiktigare med att utlova pengar utan att ett faktiskt beslut har tagits enligt korrekt demokratisk ordning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s