Sluta dalta med brottslingarna

Efter dommen mot de båda 16-åringar som i våras misshandlade en 61-årig sjukpensionär på Kortedala torg i Göteborg så känns det viktigt att understryka att daltandet med brottslingar, även om de är unga, måste upphöra. Ibland måste samhället och vuxenvärlden säga ifrån.

Härom dagen meddelade Hovrätten för Västra Sverige alltså dommen mot de båda killarna som slagit och sparkat den äldre mannen, bland annat i ansiktet, så att han tappade minnet och förlorade synen på ena ögat.

Påföljden är skrattretande. Ungdomarna ska prata om ilska med socialen samt dammsuga och putsa fönster i tre-fyra veckor. I övrigt kan de röra sig som vanligt. Skadestånd blir förvisso också, men det blir föräldrarnas problem. Vilken signal sänder dommen ut till samhället? Vilken signal sänder dommen ut till de båda pojkarna?

Annonser

En reaktion på ”Sluta dalta med brottslingarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s