Förskolegruppernas storlek

Under hösten har en debatt om gruppstorlekarna i förskolan och skolan pågått här i Kalmar. I Barometern 15/12 fick jag chansen att uttala mig i frågan. Dessvärre blev mitt svar aningen nedkortat men här kommer i alla fall frågorna och mina ocensurerade svar.

1. Tycker du att det ska finnas en övre gräns för hur många barn det ska få finnas i en grupp, oavsett om det finns fler pedagoger?

– Det bör absolut finnas en övre gräns, det är både en fråga om personalens och barnens arbetsmiljö. Förskolan och skolan bedriver inte förvar av barnen utan pedagogiskt arbete. Vid allt för stora grupper blir det svårare och kvalitén blir lidande.

2. Är ni i ditt parti beredda att i den lokala budgeten skjuta till de extra miljoner som behövs för att Kalmar ska få mindre klasser i förskolan och på lågstadiet?

– För det första behöver vi se över förskolans och skolans lokalbehov runtom i kommunen. Bl a Tvärskog, Habgy och Halltorp har fått vänta fruktansvärt länge i provisoriska lokaler. Det är inte acceptabelt. Därefter får vi titta på möjligheterna att pressa ner barngruppernas storlek per pedagog. Det tror jag också vi har ett brett stöd för.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s