Tydlig polisnärvaro gör skillnad

I måndags rapporterade Barometern att krogvåldet har minskat i Kalmar, trots kommunfullmäktiges beslut under föregående år att förlänga öppentiderna med en timme. Det handlar förviosso inte ett jättestort steg i rätt riktning, men likväl ett tecken på att en tydligare polisnärvaro verkligen gör skillnad.

Ingen är gladare än mig att våldet inte ökat. Men det betyder inte att vi som var skeptiska till beslutet hade fel, utan snarare att man faktiskt lyssnade på oss, inte anpassade/senarelade nattbussarna bort ifrån stan och framförallt att polisen skärpte upp sin närvaro runt centrum nattetid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s