Kulturcentrum, ja tack, men…

Härom dagen kunde vi läsa i Barometern om planerna på att bygga ett kulturcentrum i Kalmar. Ett samlat kulturcentrum stämmer väl överens med Kristdemokraternas intentioner att låta olika områden i Kalmar få ett unikt utseende och prägel, jag har därför kontinuerligt följt utvecklingen av planerna kring satsningen. Men…

Vi tycker att det är logiskt att vi säkerställer grunden innan vi börjar med toppingen. Innan vi börjar jobba med det mer extravaganta, med grädden på moset, så måste vi se till att kommunens lagstadgade grundåtaganden fullföljs på ett tillfredställande sätt. Även på landsbygden.

Därför vill vi Kristdemokraterna i första hand prioritera renovering och byggnation av nya lokaler för förskolan och skolan i Hagby och Halltorp, framför att bygga ett kulturcentrum. Personalen och barnen har, trots tidigare löften ifrån majoriteten, fått vänta fruktansvärt länge i lokaler som är allt annat än endamålsenliga. Det är oacceptabelt.

(Kristdemokraterna föreslog i vår budgetreservation för 2013 och ekonomisk plan för 2014-2015 att kommunen borde skjuta satsningen på ett kulturcentrum till 2015-2016 i investeringsbudgeten. Denna tid är anpassad efter att vi först säkerställer att kommunens grundåtaganden fungerar på ett tillfredställande sätt för alla, även de boende på landsbygden.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s