Centerpartiet måste släppa oppositionsrådsposten

Det är fortsatt stormigt i Centerpartiet i Kalmar och mycket osäkert vad de egentligen vill: Samarbeta med (S) och (V) eller bara med (S). En sak är dock säker. Vid valet 2010 lovade vi väljarna att bryta det långa socialistiska styret till förmån för ett borgerligt styre, det kommer vi kristdemokrater fortsätta kämpa för.

Här följer mina fullständiga svar till Östrans frågor om Centerns planer på att gå över till den socialistiska majoriteten

1. Förvånar det dig att Centern förhandlar med Socialdemokraterna om en koalition?

– Det är tyvärr inte första gången som Centerpartiet under Anders Andersson, gått bakom ryggen på oss Allianspartier för att säkra ett fortsatt socialistiskt maktinnehav i Kalmar, för att på så sätt försöka vinna kortsiktiga vinster.

Men det förvånar mig om Centerpartiets gräsrötter vill bli Socialdemokraternas knähundar, istället för att vara en av de tyngsta parterna när vi bygger ett tydligt borgerligt alternativ till Kalmars socialistiska majoritet.

2. Vad kommer det att betyda för Allianssamarbetet i Kalmar?

– Det är givetvis mycket beklagligt. Alliansen kommer att bli fattigare utan Centerpartiet.
Vid valet 2010 lovade vi väljarna att bryta det långa socialistiska styret till förmån för ett borgerligt styre, det kommer vi kristdemokrater fortsätta kämpa för. Vi tror fortfarande att ett maktskifte efter nästa val är möjligt, med eller utan Centerpartiet. På valdagen har alla partier 0 %.

3. Varför väljer Centern Socialdemokraterna istället för Alliansen, tror du?

– Kortsiktigt tänkande. De vill ha makt och inflytande och de vill ha det nu. Att man genom sitt agerande hotar att cementera det socialistiska styret i Kalmar bedöms uppenbarligen som mindre viktigt.
___________

Egna reflektioner…

– Det är bra att det äntligen blir tydligt för väljarna och oss andra i oppositionen vilken sida Centerpartiet egentligen står på.

En logisk följd av detta nya samarbete borde nu vara att Centerpartiet släpper platsen som oppositionsråd, den borde rimligtvis innehas av ett parti som faktiskt är i opposition.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s