Dywik accepterar nominering till EU-valet

Pressmeddelande Kalmar 2013-03-12

Sverige klarar sig bra utan EMU och EU behöver mindre av klåfingrighet, byråkrati och korruption – Det ska KD vara en vakthund mot. EU behöver mer av subsidiaritet, kristen etik och hederlighet, säger Christopher Dywik i samband med att han accepterar nomineringen till Kristdemokraternas EU-lista.

– Jag anser att EU:s styrka är dess mångfald. Vi ska inte ha något EU:s förenta stater och EU ska inte in och peta i det som medlemsländerna kan och bör göra själva. Men det finns områden där vi behöver ett mellanstatligt samarbete. Mot den organiserade brottsligheten, för en bättre miljö och för ett bättre flyktingmottagande.

– Vi har en enorm utmaning i form av migrationen till Europa. Sverige har länge tagit ett stort ansvar på detta område, något som jag är stolt över. Men det enda sättet vi kan bibehålla ett humant flyktingmottagande i framtiden är om Europas länder delar på ansvaret.

– Jag har fått påtryckningar både lokalt och nationellt att ställa upp, därför ställer jag mig till förfogande. Prio 1 för mig är dock fortsatt kommunpolitiken och att bryta det långa socialistiska maktinnehavet i Kalmar. Men en röst på mig är en markering för ett smalt men vasst EU. För att man är trött på fiffel och ett allt mer överstatligt, klåfingrigt EU. Det alternativet förtjänar väljarna.

Övrig info:
Christopher Dywik är ordförande och gruppledare för KD i Kalmar sedan 2012. Dywik har suttit på kommunala uppdrag för partiet sedan 2003 och har sedan dess också varit aktiv på såväl kommunal, regional och nationell nivå. Han har tidigare arbetat som museivärd, vakt och vikarierande barnskötare samt arbetat ideellt som fadder år en flykting via Röda korsets mentorsprojekt. Han jobbar numera som politisk sekreterare i landstinget i Kalmar län.

För mer information:
Christopher Dywik
Ordförande och Gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar

Mobil:
073-18 06 887

hemsida:
http://www.kalmar.kristdemokraterna.se
http://dywik.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s