Påvevalet

Är ju inte själv katolik, men valet av Påve är ändå något som i hög grad kommer påverkar utvecklingen i världen. Den nye påven heter i alla fall Jorge Mario Bergoglio, han är är fd ärkebiskop från Buenos Aires, Argentina och tar som påve namnet Franciskus.

Enligt CNN är han känd för att ha avstått från ”biskopspalatset” och privatchaufför, och istället valt en mindre lägenhet och tog bussen till jobbet varje dag. Han lär även ha retat upp vänsterregimen i Argentina, och det lovar ju alltid gott:)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s