KD på utvecklingsdialog i Hagby

Fortfarande sjuk och jäklig, men det stoppar inte en Dywik. Med mycket vila, körhjälp (och panodil) så orkade jag både med ett verksamhetsbesök på kvinnokliniken i Kalmar och därefter utvecklingsdialog i Hagby under onsdagen.

Jag har inte besökt kvinnokliniken i Kalmar sedan jag själv föddes där (och mitt minne av verksamheten sedan dess är av naturliga skäl lite suddig) så det det var verklige ett väldigt spännande och lärorikt besök.

Därefter hade Micke vänligheten att köra ut oss till Hagby för att delta på, det alltid för mig prioriterade, utvecklingsdialogerna. Eftersom jag och Micke även deltogt vid Utvecklingsvandringen i Hagby så var det framförallt synpunkterna ifrån Vassmolösa som var nya(dessa möten var vid samma tidpunkt) men likväl är det alltid bra att diskutera alla frågor, synpunkter och klagomål ett varv till.

Det var i mina ögon ett gott möte med goda förslag, synpunkter och helt berättigad kritik. En sak som vi kunde konstatera på vägen hem var att det alltid är intressant när boende på orten lyfter frågor som jag själv har lyft tidigare i nämnd och kommunfullmäktige, utan framgång, och politikerna på plats tävlar i att låtsas att de håller med ortsborna. Och så undrar man varför det finns politikerförrakt!

Hagby
Med detta så åsyftar jag bland annat renoveringen av skolan och förskolan i Hagby där Kristdemokraterna, oavsett vad somliga politiker försöker ge sken av, var och fortsätter vara det enda parti som velat prioritera renoveringen och nybyggnationen av lokalerna i investeringsbudgeten.

Vassmolösa
Ifrån Vassmolösa kom det flera klagomål kring den minst sagt bristfälliga belysningen på delar av Plankvägen bland annat vid infarten mot Allans livs. Det är en fråga som jag har lyft i Södermöre kommundelsnämnd, som övrig fråga, vid så många tillfällen att det nästan började bli löjligt.

Och så inte att förglömma min gamla käpphäst, LED-belysningen, som majoriteten plötsligt verkar tycka är sååå viktig. Låt oss få se lite verkstad på området då. Mindre snack, mer handling!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s