Utsatt för ID-stöld

Idag kan jag med en viss bitterhet konstatera att det behövs mer etik och moral i det här landet. Det finns tyvärr alldeles för många människor som inte kan skilja på rätt och fel, som hellre stjäl ifrån andra än att jobba hårt, spara och göra rätt för sig.

Bakgrunden till denna bitterhet är att jag imorse fick jag ett samtal ifrån IKANO-banken som var lite frågande inför vissa av mina köp. Lika frågande var jag, då jag varken har något konto hos IKANO-banken eller gjort några av dessa köp. Ganska snart stod det klart att jag under lördagen fått min identitet stulen av någon som skaffat kreditkort i mitt namn och sen shoppat loss på IKEA och SIBA.

Eftersom jag inte har blivit av med några ID-kort så troligtvis handlar det om falsklegg, eller att man inte på ett korrekt sätt har kontrollerat ID.

Det är svårt att säga om det har med mitt politiska engagemang att göra eller ej. Men liknande saker har tyvärr drabbat folkvalda på andra håll i Sverige. Oavsett vad, så är jag givetvis mycket irriterad just nu. Istället för att förbereda mig inför dagens möten har jag fått ägna hela förmiddagen åt att sitta i telefonköer och prata med polisen och diverse kreditbolag.

Om det är någon annan av er som läser detta som har drabbas så kan ni spärra ert personnummer hos bland annat Upplysningscentralen för att slippa fler otrevliga överraskningar. Och så ska ni givetvis polisanmäla det hela för att slippa bli betalningsansvariga.

Och om någon av de skyldiga läser det här. Hur vore det om ni använde all er kreativitet till att skaffa er ett jobb och göra rätt för er, istället för att paratisera på oss som gör rätt för oss!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s