Fullmäktigedebatt om folkomröstning om Linnéuniversitetets placering

Just för tillfället är det fullmäktigedebatt om folkomröstning i frågan om Linneuniversitetets framtida placering.

Vi kristdemokrater motsätter oss inte folkomröstning som ett instrument. Men i detta läge anser vi inte heller att vi behöver stödja densamma. Vi har istället valt en betydligt rakare linje och helt enligt namninsamlingens intentioner bejakat dess uppfattning om att Linnéuniversitetet inte bör placeras vid hamnen (de vill ju först i andra hand ha en folkomröstning)och efter nogrannt övervägande konstaterat att vi delar Intressegruppens åsikt om att en samlad placering av Linneuniversitetet vid Ölandshamnen vore direkt opassande.

Det är helt enkelt inte lämpligt att trycka in 6 000 elever och 800 lärare utmed en väg för farligt gods där bullernivåerna redan i dagsläget bedöms vara på gränsen.. I en hamn förekommer det av naturliga skäl bade doft, damm och buller. Med de nya hårdare arbetsmiljö reglerna kring buller vid studielokaler så är det är bara en tidsfråga innan en samexistens bli omöjlig.

Läs vårt förslag till alternativ placering här.

Det har även ifrån majoritetens sida flera gånger insinuerats att Linnéuniversitetet kommer att flytta ifrån Kalmar om de inte får bygga vid Ölandshamnen. Nu tar universitetsstyrelsen bladet ifrån munnen och markerar mycket tydligt MOT detta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s