Debatt om utökat flyktingmottagande

På KS igår debatteras ett utökat flyktingmottagandet. Ekonomiska kalkyler, hur man ska lösa bostadsfrågan och skolgången saknades – jag yrkade därför givetvis återremiss för att detta ska kompletteras. Att det blir ett gott mottagande, och att vi faktiskt uppfyller det vi åtar oss är betydligt viktigare än att vi lovar och lovar men inte håller.

Det är INTE tanken som räknas.

Barometerns rapportering ifrån gårdagens KS var mycket suspekt där man bland annat skrev att alla var överens – trots en lång debatt och en omröstning där det var mycket tydligt att jag och Kajsa Hedin, socialnämndens vice ordförande ville ha återremiss av ärendet. I Barometerns artikel skriver man dessutom på ett sätt som gör att man lätt får uppfattningen att migrationsverkets avtal med Kolbodabaden om att inhysa 172 ”flyktingar” på något sätt skulle vara kopplat till dett. ”En del av de utökade platserna kan kanske fyllas av några av de som kommer ifrån Kolboda”, skriver Barometern.

Nu är det dock inget flyktingboende som Kolbodabaden eventuellt kommer bli, utan ett tillfälligt boende för ASYLSÖKANDE. Flyktingar är de som redan har genomgått en prövning och det var ett utökat åtagande för detta som vi diskuterade på KS igår.

Östra Smålands rapportering var däremot betydligt mer med sanning överensstämmande.

(Kalmar kommun har endast lyckats uppfylla sitt åtagande 1 gång under de senaste 5 åren)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s