Positivt och negativt under mandatperioden

Den 17:e september kunde de som har Barometern läsa svar ifrån oss gruppledare kring vad som varit bäst och sämst under mandatperioden samt vad som kommer vara den/de viktigaste frågorna under den kommande mandatperioden. Jag försökte som vanligt vara så konkret som möjligt och inte fylla ut med onödigt fluff.

För den som inte har barometern kan man läsa mina svar här:

1: Vad har varit bäst under mandatperioden?
– Stort folkligt engagemang mot planerna på att förlägga ett samlat Linnéuniversitet i hamnen. Kalmar biogas har sålts och tagit över av en privat aktör. Förskolan i Tvärskog har, efter 9,5 års väntan, äntligen fått nya lokaler.

2: Vad har varit sämst under madatperioden?
– Bristen på långsiktighet i kommunens ekonomin som har fått lappat och lagats med tillfälliga pengar. Löften om renovering och nybyggnation som har skjutit på framtiden gång på gång, nedläggningar av fritidsgårdarna i Påryd och Halltorp, besparingar inom äldreomsorgen och chockhöjningar av de ledande politikernas arvoden.

3: Vilken blir valets viktigaste fråga?
– Mindre barngrupper i förskolan. Familjecentral i Lindsdal. Renovering och nybyggnation av skol-och förskolelokalerna i Hagby och Halltorp. Äldeombud.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s