På väg till Kristdemokraternas riksting i Karlstad

Idag inleds Kristdemokraternas riksting i Karlstad. I år är det framförallt familjepolitiken, integrationspolitiken och försvarspolitiken som engagerar mig.

Viktigaste på rikstinget är partistyrelsens proposition: Sverige – världens bästa land att växa upp i. Vi behöver få en mer offensiv, bredare och tydligare familjepolitik med konkreta förslag på hur vi skulle kunna stödja barnen och familjerna genom hela livet. Det handlar om att minska barngrupperna inom förskolan, förstärka föräldrastödet, utforma ett fungerande lärlingssystem och skapa en tryggare miljö med fler synliga poliser.

Under rikstinget kommer KD för första gången att arbetas med utskottsdebatter i olika frågor. Jag kommer att delta i utskotten som har hand om migration/integration samt försvars- och säkerhetspolitiken.

Migrationen är kanske vår tids stora knäckfråga. Flyktingströmmarna ökar och vi har ett ansvar att hjälpa våra medmänniskor. Samtidigt finns det stora problem med hur mottagandet fungerar, dåliga förberedelser med bostadbrist och en dålig integrationspolitik vilket leder till att allt för många hamnar i ett utanförskap och ett parallellsamhälle inom samhället.

En fråga som har hamnat helt i skymmundan i debatten är den om Sveriges försvarsförmåga. Här har vi fått en pseudo- diskussion om NATO-medlemskap vilket jag ser som ett villospår som vi inte bör lägga någon kraft på. Istället bör vi fokusera på hur vi ska kunna återskapa det slaktade svenska försvaret. Försvaret är inte en spargris som finansministern kan plocka ifrån hur som helst. Försvaret av Sverige är ett allmänintresse (inte ett särintresse som (M) hävdar) och fokus i försvars- och säkerhetspolitiken måste vara att försvaret ska dimensioneras och utformas med utgångspunkt att kunna försvara Sverige som nation. Statens grundläggande uppgifter är att skydda vårt lands suveränitet, medborgarna, statsskicket och vårt lands rätt att själva forma vår rättsordning och kultur.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s