KD arrangerade Afterwork med äldretema

kaffe och kaka1

I fredags, på Kanelbullens dag arrangerade Kristdemokraterna afterwork under temat: Mer respekt för äldre. Förutom att äta kanelbullar så kunde besökarna lyssna till Sven-Erik Karlsson, Ordförande för Sveriges pensionärsförbund i Kalmar och Margreth Johansson(KD), vice Ordförande i Omsorgsnämnden som samtalade om attityder och bemötande gentemot våra äldre.

Vi kristdemokrater är djupt bekymmrade över de attityder och det dåliga bemötande som ibland möter våra äldre runt om i samhället. Senaste tidens händelser inom äldreomsorgen i Kalmar är bara en av många händelser. Diskrimineringen av äldre på arbetsmarknaden sker alldelses för ofta och bristen på respekten för all den erfarenhet som äldre besitter saknas allt för ofta. Därför är det viktigt att hålla igång diskussionen om attityder och värdegrund och inte låta den dö ut efter att nyhetsvärdet klingat av.

Vissa saker kan förändras med lagstiftning, men för att nå roten på problemet så krävs det en diskussion i samhället om hur vi behandlar varandra. Framförallt hur vi behandlar de äldre, som har jobbat och slitit hela sitt liv och byggt upp det land och den välfärd som vi har idag. De äldre förtjänar mer respekt!

kaffe och kaka

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s