Familj, Frihet, Förvaltarskap – KD:s budgetreservation

Familj, Frihet, Förvaltarskap

Kalmarbygdes anor sträcker sig långt tillbaka i historien. Det är ett arv som förpliktigar. Därför anser vi att den kommunala verksamheten ska drivas utifrån förhållningssättet ”hållbar utveckling” som handlar om att vi ska agera med en långsiktig helhetssyn med respekt för såväl vårt historiska arv som vår samtida omgivning och kommande generationer.

Vi anser att det är dags för förnyelse, att det är hög tid att ta sig ur gamla nedkörda hjulspår och möta morgondagens möjligheter och problem på ett nytt sätt. Familj, Frihet, Förvaltarskap är tre ledord som ligger till grund för vår politik. Vår politik utgår från idén om samhällsgemenskap baserad på familjens frihet, det personliga ansvaret, den kristna värdegrunden och ett starkt civilsamhälle.

Det handlar om att vi ska våga satsa långsiktigt på att ge våra barn och unga en trygg uppväxt, att visa större respekt mot de äldre som vi en gång ärvt landet av och att vi ska sträva efter att stärka samhällsgemenskapen i vår kommun.

Det handlar också om att slå vakt om småskalighet, en levande landsbygd, en effektiv kommun, god utbildning och ett blomstrande företagsliv.

Christopher Dywik
Ordförande & Gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar kommun

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s