Det blir inget mediehus vid Systraströmmen

Barometern rapporterar idag att Gota medias planer på ett mediahus vid Systraströmmen inte kommer bli av trots allt. Det hela är givetvis trist för Barometern. Men som motståndare till byggnationen av ett ”glasmonster” på den aktuella platsen, så kan jag samtidigt inte låta bli att glädjas.

Det är viktigt att Kalmar fortsätter att utvecklas på ett sådant sätt att det bevarar, förädlar och förstärker Kalmars unika småstadscharm med våra öppna blå och gröna ytor, vårt välbevarade kulturhistoriska arv i form av byggnader, befästningsvallar och stadsmur. Samt att behovet av centrala parkeringsplatser och lekplatser tillgodoses….

Att förtäta på Kvarnholmen och bygga bort parkeringsplatser utan att ersätta dessa, är att sparka undan fötterna på våra handlare. Så, ja, jag är trots allt glad. Men hoppas givetvis att Gota media hittar en annan, bättre plats, att bygga på i framtiden.

Sen är det givetvis lite trist att Barometern enbart nämner att Jonas Löhnn och Toralf Alfsson var motståndare till bygget – och åter igen utelämnar Kristdemokraterna och min hållning i frågan…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s