Utdelning ur Matz Edins donationsfond

Från vänster: Ing-Marie Edin, Michael Ohlsson och Christopher Dywik.

Under veckan hade Kristdemokraterna i Kalmar kommun Julfest och hade i samband med det också utdelning ur Matz Edins donationsfond, något som vi skulle vilja uppmärksamma.

Donationsfonden inrättades och är uppkallad efter Matz Edin som var Kristdemokraternas allra första politiker som tog plats i en beslutsfattande församling, redan 1964 i kommunfullmäktige i Kalmar. Matz satt kvar på det uppdraget han fick 1964 ända tills han den 8:e december 2006 gick bort. Matz var för många, även de ifrån andra partier, engagemanget och fritidspolitikern personifierad.

Avdelningsstyrelsen har i samråd med Ing-Marie Edin beslutat att årets utdelning ur Matz Edins donationsfond för viktiga insatser för Kristdemokraterna i Kalmar kommun skulle gå till Michael Ohlsson, ursprungligen ifrån Trekanten.

Motivationen lyder:
”För att alltid med ett glatt humör och genom stor aktivitet och ett engagemang utöver det vanliga, har varit ett föredöme för sina partikamrater och verkat i Matz Edins anda, till gagn för familj, frihet och förvaltarskap.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s